Library for the German University of Administrative Sciences (DHV)
Außenansicht
Schnittansicht
Innenansicht Lesesaal

Library for the German University of Administrative Sciences (DHV)

Location Deutsche Hochschule für Verwaltungswissenschaften Speyer, Freiherr-von-Stein-Str. 2, D-67346 Speyer
ClientLandesbetrieb LBB, Zentrale Mainz und Ministerium der Finanzen
VolumeGFA 7665 m²
ProcedureVOF procedure and design competition 2010, 1st Prize

The new library building design for the German University of Administrative Sciences is integrated into the Speyer campus designed by architect Sep Ruf by picking up on and re-interpreting the materials and form of his architecture. A funnel-shaped reading room that owes its spatial concept to the anatomical theatre of the Renaissance leads from within the library to all storeys in the building.